HES Kodu Nasıl Alınır, Kimler Alabilir, Kolay HES Kodu Alma

HES Kodu Nedir ? Nasıl Alınır ?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu Çin’de ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebi ile gündelik hayatımızı etkileyen birçok farklılıklar meydana geldi. Bunlardan biri Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve başvuran kişi ve kişilerin temas riski durumlarının izlenmesini sağlayan HES (Hayat Eve Sığar) kod sistemidir. Türkiye’deki tüm şehir içi ulaşım araçlarını kullanmak isteyen kişi yada kişiler havayolu kara yolu yada deniz yolu ile seyahat etmek istiyenler biletlerini satın alırken HES kodlarını belirtmeleri zorunlu hale getirilmiştir.

HES Kodu Nereden ve Nasıl alınır?

HES kodunuzu E-Devlet üzerinden, cep telefonunuzdan SMS ile veya akıllı telefonunuzun uygulama mağazasından ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden temin edilebilir. HES kodunuz olmadan uçak veya başka bir araçla seyahat edemez ve bilet alamazsınız.

SMS ile HES ( Hayat Eve Sığar ) kodunuzu almak için:

Telefonunuzun mesaj kısmına HES yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik/Yabancı Kimlik numaranızı, kimliğinizin seri numarasının son 4 hanesini ve HES kodunu kullanmak istediğiniz süreyi aralarında bir boşluk bıracak şekilde yazıp 2023’e göndererek size özel HES kodunuzu ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz

18 yaş altı çocuklar için ebeveynler çocuklarına ait HES kodlarını e-devlet hesaplarından alabilirler veya HES kodlarını cep telefonlarından SMS ile alabilirler.

0-2 yaş arası yolcular için HES kodu alma zorunluluğu yoktur.

Kampanya Bilet Müşteri Hizmetleri

0850 241 8096

Ücretsiz Çağrı Merkezi