Hamile Yolcular İçin Uçuş Rehberi

Kampanya Bilet olarak hamile yolcularımızın konforunu önemsiyoruz. Bu konuda size tavsiyelerde bulunmak isteriz.

Hamile Yolcuların Seyahati

Hamile yolcuların uçuşa katılma durumu sağlık durumları ve kaç hafta hamile olduklarına göre değişebilir. Uzun süreli uçuşlarda hamile yolcularımızın sağlık durumları iyi dahi olsa doktor izni gerekmektedir.

Hamile yolcuların gebelik dönemleri ile ilgili verilen bilgiler dikkate alındığından bu konuda doğru bilgi vermeleri önemlidir.

Hamileliğin 28. haftasına henüz girmeyen yolcularımız doktor raporu almadan uçuşlarına devam edebilir. Tek bebeğe hamile olan ve ayrıca hamileliğinde 28. haftayı ve 35. haftanın sonu arasında olan hamile yolcular "uçak seyahatinde sakınca yoktur" ibaresinin yer aldığı doktor raporuyla uçuşa katılabilir. Aynı şekilde birden fazla bebek bekleyen hamile yolcularımız 28 ila 31 haftanın sonu arasında bu raporla seyahat edebilir. Hamileliğin 36. haftasına giren ve tek bebek bekleyen ve ayrıca hamileliğin 32. haftasına giren birden fazla bebek bekleyen yolcularımız doktor raporları olsa dahi uçuşa katılamaz.

Hamile Yolculara Bazı Öneriler

Yolcularımız uzun süreli uçuşlarda bir doktor kontrolüne uymalı ve doktorunuzun tavsiyelerine uymalıdır.

Yurt dışına seyahat eden hamile yolcularımızın rahatlığı için business class kabinler tercih edilmelidir.

Hamile yolcuların refakatçi dahilinde uçuş yapmaları ve doktorunuza ait iletişim bilgilerinin yanında bulunduğundan emin olmalıdırlar.

Hamile yolcularımızın uzun süreli yapacağı uçuşlarda kan dolaşımını arttırmak amacıyla uçak içerisinde belirli aralıklarla yürümeleri doğacak sorunları azaltmaları amaçlı rahatlamaları için bir önlemdir.

Doktorunuzdan aldığınız sağlık durumunu gösteren tüm raporlarınızı uçuş öncesinde yanınızda bulundurmanız gerekmekte ve kabin görevlisine bu belgeyi ibraz edilmesi gerekmektedir. Yurtdışına seyahatlerinizde bu belgelerin İngilizce olarak hazırlatılması gerekmektedir.

Kalacağınız şehirdeki sağlık kuruluşlarının iletişim bilgilerini seyahate çıkmadan önce bir yere not etmeniz önerilir.

Jet lag etkisini azaltma amaçlı uyku hapı kullanmaktan kaçının